Rema 1000 bygger Norges største solcelleanlegg

Solcelleanlegget bygges på taket av Rema 1000s distribusjonsanlegg på Vinterbro utenfor Oslo.
STORT: Synnøve Gautesen Berg, direktør for ansvar og bærekraft i REMA Distribusjon, foran det nye solcelleanlegget på Vinterbro. | Foto: Rema 1000
STORT: Synnøve Gautesen Berg, direktør for ansvar og bærekraft i REMA Distribusjon, foran det nye solcelleanlegget på Vinterbro. | Foto: Rema 1000

Dagligvareaktøren Rema 1000 vil dekke et av sine distribusjonsanlegg med solceller over 26 728 kvadratmeter, som gjør det til Norges største solcelleanlegg, skriver de i en pressemelding.

– REMA 1000 har som målsetning å være klimanøytrale i egen drift innen 2030. Tilgang på fornybar energi er avgjørende for å lykkes. Derfor er denne store satsningen på solcelleanlegg viktig og nødvendig, sier Kjell Stokbakken, direktør for Varer og forsyning i REMA 1000.

Solcelleanlegget i distribusjonsalegget skal produsere 4 millioner kilowattimer årlig, og har en installert effekt på 5,3 MWp, og eies av Relog.

Effekten av anlegget tilsvarer strømforbruket til nesten 300 husholdninger eller nok strøm til å forsyne REMA 1000 sine elektriske lastebiler med nok strøm til å kjøre 2 666 666 kilometer, noe som tilsvarer 66 ganger rundt ekvator.

Øker kapasiteten

Alle Rema 1000s distribunaler har solcelleanlegg, men nå bygger dagligvarekjeden ut kapasitet og omfang på anleggene der det er mulig. Det er et ledd i at Rema 1000 og Rema 1000 distribusjon skal være gode på bærekraft.

– 2023 var vårt første hele år med egenprodusert energi gjennom solkraft på alle våre 5 distribunaler, fra Narvik i nord til Stavanger i Sør-Vest. Det var en viktig milepæl, forteller Synnøve Gautesen Berg, direktør for ansvar og bærekraft i REMA Distribusjon. 

Anlegget på Vinterbro var det første i Norge som ble oppgradert fra fra 1000 til 1500 volts arkitektur.

Utslippsfri transport

– Klimaomstillingen krever mengder av ren, fornybar energi som erstatning for fossilt brennstoff. Solenergi er en tilgjengelig teknologi som bidrar i dette grønne skiftet. Vi i REMA 1000 skal bidra der vi kan, gjennom solcelleanlegg og andre tiltak som energieffektivisering og utslippsfri transport, sier Stokbakken.

Rema 1000 har allerede startet en stor omstilling når det gjelder transport av varer. I fjor åpnet de sin første tunglader for elektriske lastebiler, nettopp på Vinterbro, noe HandelsWatch omtalte.

Målet er at all varetransport skal over på utslippsfrie transportmidler. Rema 1000 har både elektriske lastebiler og biler på biogass, og jobber for at deres transportører skal gjøre det samme.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Ny omsetningsoppgang for Kid

For abonnenter

Les også