Krever erstatning for Elkjøp og Sport 1 etter milliontyverier

Elkjøp Norge ble frastjålet varer for 7,5 millioner kroner, mens Sport 1 fikk et tap på 1,5 millioner kroner. Tre personer er tiltalt for tyveriet.
TYVERI: Elkjøp Norge ble frastjålet varer for 7,5 millioner kroner, ifølge en tiltale. | Foto: NTB
TYVERI: Elkjøp Norge ble frastjålet varer for 7,5 millioner kroner, ifølge en tiltale. | Foto: NTB

En konteiner med 277 sykler og chassis ble stjålet i Moss i mai i år. Syklene tilhørte Sport 1 og JAS Worldwide Norway AS, og hadde en verdi på 1,56 millioner kroner. Varene er tapt. 

11. desember møter tre menn fra Litauen i Søndre Østfold tingrett, tiltalt for grovt tyveri eller medvirkning til dette, ifølge tiltalen. Det var Moss Avis som skrev om saken først.

To av mennene er også tiltalt for tyveri av varer med enda større verdi. De stjal to trailerhengere fra et industriområdet i Sarpsborg som inneholdt varer fra Elkjøp. Varene og hengerne fra Kinsrød Transport, hadde til sammen en verdi på 7,5 millioner kroner, går det fram av tiltalebeslutningen.

– Tyveriet anses som grovt fordi det særlig legges vekt på at det gjaldt en betydelig verdi og det hadde et profesjonelt preg.

Politiadvokat Henriette Laache-Sæther vil legge fram en påstand om at de tiltalte betaler erstatning til Ekjøp og Sport 1, viser tiltalen som HandelsWatch har fått tilgang til.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også