Elkjøp-sjef Fredrik Tønnesen frykter for arbeidsplassene – etterlyser politisk engasjement

Salget har falt kraftig i elektrobransjen etter pandemien. Ferske kortdata fra DNB viser at sport og elektro var ned 9 prosent i oktober.
Konsernsjef i Elkjøp Nordic, Fredrik Tønnesen. | Foto: Elkjøp / Pressebilde
Konsernsjef i Elkjøp Nordic, Fredrik Tønnesen. | Foto: Elkjøp / Pressebilde

Det skriver Finansavisen.

– Kombinasjonen fallende etterspørsel, dyrere husleier og økte priser kommer til å gå ut over mange arbeidsplasser i næringen. Det kommer til å smelle, sier konsernsjef Fredrik Tønnesen i Elkjøp Nordic til samme avis.

Nå frykter han at kronesvekkelsen kan få dramatiske konsekvenser for hele norsk varehandel, landets nest største målt i sysselsetting.

97 prosent av alt som står i hyllene hos elektrokjeden kommer fra utlandet, hvorav mesteparten betales i euro. I en situasjon der kundene får stadig dårligere råd, ser Elkjøp i likhet med en rekke andre handelsselskaper seg nødt til å øke prisene, når utgiftene øker.

Elkjøp-sjefen mener norske politikere har skygget banen og overlatt diskusjonen til økonomene. Tønnesen sier at valutakrisen må løftes opp på den politiske agendaen.

– Om ikke annet så må de våge å ta debatten. Norges Bank styrer etter et inflasjonsmål. Det er politikerne som bestemmer mandatet, minner han om.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også