Krever én million kroner i overtidsbetaling av Elkjøp

Ansatte i Elkjøp Vinterbro og Skien har til sammen krevd en million kroner for det de mener er overtid som ikke er blitt utbetalt.
Ansatte krever etterbetaling av overtid. | Foto: Terje Pedersen/NTB
Ansatte krever etterbetaling av overtid. | Foto: Terje Pedersen/NTB

Uenigheten dreier seg om det finnes en avtale om å gjennomsnittsberegne arbeidstiden eller ikke, melder Fri Fagbevegelse. Klubbleder i Elkjøp Vinterbro hevder at en slik avtale ikke finnes.

– Vi jobba alltid mer enn 37,5 timer i uka, men fikk aldri overtidsbetalt. Det var slitsomt, sier klubbleder John Opsahl.

I alt er det snakk om totalt 32 ansatte fordelt på de to filialene. Tillitsvalgt Morten Sundvall ved Elkjøp Skien sier også til Fri Fagbevegelse at ansatte ble tilbudt halvparten av kravet, noe medlemmene skal ha sagt enstemmig nei til. 

Også i Tønsberg har lignende sak vært tatt opp, men her er det blitt inngått kompromiss. I kjølvannet av dette er det heller ingen som i følge de tillitsvalgte jobber mer enn 37,5 timer i uka i Skien eller Vinterbro, men kravet om etterbetaling står seg fortsatt.

HR-sjef Jan Erik Aaserød i Elkjøp Norge hevder at Elkjøp har holdt seg innenfor loven, og at ansatte ved Elkjøp Vinterbro, Skien og Tønsberg har fått utbetalt lønn basert på en gjennomsnittsberegning av arbeidstid.

– For Elkjøp Vinterbro er det blitt etterbetalt fra det tidspunktet de tillitsvalgte motsatte seg praksisen. Ved Elkjøp Skien har vi fulgt opp de tillitsvalgtes ønsker og allerede endret arbeidstidsordningen, skriver Aaserød i en mail til Fri Fagbevegelse.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også