Clas Ohlson inngår gigantavtale for omtrent en halv milliard

Clas Ohlson har inngått en avtale om å kjøpe omtrent 91 prosent av aksjene i reservedelsselskapet Spares Europe. Kjøpesummen tilsvarer rundt 430 millioner svenske kroner.
GIGANTAVTALE: Clas Ohlson i gigantavtale for omtrent en halv milliard. | Foto: Clas Ohlson
GIGANTAVTALE: Clas Ohlson i gigantavtale for omtrent en halv milliard. | Foto: Clas Ohlson

Det kommer også en tilleggspris på opptil 225 millioner kroner, basert på oppfyllelse av visse vekst- og lønnsomhetsmål, heter det i pressemeldingen.

– Jeg er veldig glad for at vi, med oppkjøpet av Spares, tar neste skritt i å utvikle vårt tilbud og gjør en offensiv satsing innen det som for Clas Ohlson er et prioritert tilvekstsområde, sier Kristofer Tonström, administrerende direktør og konsernsjef i Clas Ohlson.

– Oppkjøpet styrker vår posisjon når det gjelder både tilbehør for elektronikk og reservedeler som forlenger levetiden på kundenes produkter.

Spares ble grunnlagt i 2012 og driver salg av reservedeler og tilbehør til elektronikkprodukter via nettbutikken sin. I dag finnes de i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland og Nederland.

Selger er Verdane, som har vært hovedeier i Spares siden 2018. Spares vil fortsette å drive virksomheten som et eget selskap, men vil bli en del av Clas Ohlson-konsernet.

Clas Ohlson i Norge omsatte for 3,7 milliarder norske kroner i 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også