Rusta på børs 19. oktober

Den svenske detaljhandelkjeden Rusta, som også har butikker i Norge, går på børs 19. oktober.
BØRSNOTERES: Rusta blir en del av den svenske børsen. | Foto: Rusta
BØRSNOTERES: Rusta blir en del av den svenske børsen. | Foto: Rusta

Rustad varslet tidligere denne måneden at selskapet vurderte å gå på børs i Sverige. 

Nå er det klart hvilken dag det skjer. Aksjene kan omsettes fra 19. oktober, varsler selskapet i en børsmelding til den svenske børsen.

Rusta-gründerne Anders Forsgren og Bengt-Olov Forssel åpnet det første varehuset i Gävle i Sverige i 1986. Nå er selskapet en ledende aktør i det nordiske detaljhandelsmarkedet, med 203 varehus i Sverige, Finland, Norge og Tyskland per 9. oktober i år.

Nettoomsetningen i regnskapsåret 2022/23 er på 10,2 milliarder kroner, ifølge selskapet.

– Dette er en stor dag for Rusta, og en viktig milepæl i vår fortsatte reise, som en ledende aktør på lavpris i Norden. En børsnotering er et naturlig neste steg for oss å på lang sikt bli den ledende og mest betrodde lavprisaktøren i Europa. Jeg ser fram til å fortsette å bygge virksomheten som et børsnotert selskap, sammen med alle våre medarbeidere, sier Göran Westerberd, administrerende direktør i Rustad.

Også grunnlegger Anders Forsgren, styreleder og hovedeier i Rustad, er svært fornøyd mer noteringen.

– Jeg er stolt over dette steget med å ta Rustad til børs. Jeg ser det som et bevis på vår fremgangsrike forretningsmodell og den sterke virksomheten vi har bygget sammen. Jeg ser fram i mot å være en del av Rustas videre utvikling som et børsnotert selskap, og de muligheter det innebærer for vår videre ekspansjon, sier han, og legger til: Vi i familiene Forsgren og Forsell kommer til å stå igjen som vesentlige eiere etter noteringen, og vi ser fram til å ønske velkommen nye aksjeeiere i selskapet, sier Forsgren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også