Søstrene Grene-butikk fikk tvangsmulkt: – Er blitt rettet opp

En Søstrene Grene-butikk i Bryne måtte punge ut for tvangsmulkt over sju dager.
Arbeidstilsynet møtte opp hos Søstrene Grene, og fant ut at arbeidskontraktene ikke var i orden. | Foto: Freja Celine Eriksen / DetailWatch
Arbeidstilsynet møtte opp hos Søstrene Grene, og fant ut at arbeidskontraktene ikke var i orden. | Foto: Freja Celine Eriksen / DetailWatch

Det er nå nesten ett år siden Arbeidstilsynet troppet opp hos Søstrene Grene på M44-kjøpesenteret i Bryne. Tilsynet ble først omtalt av Jærbladet.

I alt ni arbeidsavtaler var ikke godkjente som en følge av manglende dokumentasjon. Det ble sendt varsel både i juni og juli, og butikken fikk vedtak om tvangsmulkt om ikke alle pålegg var rettet opp innen 9. august 2023. I tillegg til individuelle arbeidskontrakter, var heller ikke valg av verneombud i orden.

Arbeidstilsynet godtok dokumentasjonen og stoppet mulkten 18. august. Arbeidstilsynet summerte så opp, og kom til at Søstrene Grene skylder 7000 kroner for ikke ha fulgt påleggene i tidsrommet 10. til 17. august. Altså 1000 kroner per dag.

Franchisetaker i Søstrene Grene, som ikke er navngitt, uttaler følgende til Jærbladet den 5. november:

– Vi hadde i kontraktene referert til antall timer per uke, og ikke prosentsats. De etterspurte punktene som stillingsprosent, daglig arbeidstid, arbeidstidens plassering, og informasjon om pauser har alle medarbeidere alltid hatt tilgang til via mobiltelefon i vårt timeregistreringssystem. Nå er det også med i kontraktene. Alle ansatte har alltid fått de tillegg de har krav på. Veiledning om midlertidige ansettelser er også hensyntatt og satt ut i praksis.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også