Apotek 1 tester gjenbruk og resirkulering av møbler

I løpet av et år flytter eller bygges det om 50 apotek i Norges største apotekkjede. Derfor vil Apotek 1 teste ut en mer bærekraftig forvaltning av møbler og inventar som ikke inneholder bruk-og-kast.
Apotek 1 tester mer gjenbruk. | Foto: Apotek 1
Apotek 1 tester mer gjenbruk. | Foto: Apotek 1

Sammen med selskapet Loopfront tester Apotek 1 ut å gjenbruke, resirkulere eller selge brukt inventar og møbler i forbindelse med ombygginger, skriver Apotek 1 i en pressemelding mandag.

– Vi har et ganske stort potensial her. Vi er opptatt av å være en ansvarlig pådriver for bærekraftig utvikling, og dette prosjektet er et skritt i den retningen, sier Lise Østlund, som er leder for bærekraft i Apotek 1.

Eldre elementer er blitt gjennomgått for å se om de kunne redesignes for ombruk ved omlakkering for å være lik dagens innredning. Det er i alt kartlagt 2700 artikler som tilsvarer 41 tonn innredning.

– Det er utrolig spennende å utforske sirkulære forretningsmodeller som både viser miljøgevinster som kan kvantifiseres, men ikke minst at de faktisk er lønnsomme.

– Grepet er et viktig ledd i kartleggingen av Co2-avtrykket i kjeden. Uten grunndata er det vanskelig å legge gode strategier og planer, så dette er også en spennende erfaringer, sier Østlund.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også