Rustas salgstap i januar etter hackerangrepet: 70 millioner kroner

Rustas IT-system ble rammet av et hackerangrep den 20. januar. Som følge av forstyrrelsene vurderer Rusta, per nå, at det totale salgstapet i januar utgjør omtrent 70 millioner svenske kroner.
Rusta ble rammet av et hackerangrep den 20. januar. | Foto: Rusta
Rusta ble rammet av et hackerangrep den 20. januar. | Foto: Rusta

«Effekten av Rustas fjerde kvartal er fortsatt usikker, men antas å være betydelig. Tid er en faktor, og jo lengre driftsforstyrrelsene pågår, desto større negative konsekvenser vil det få for Rustas verdikjede og dermed salg», skriver Rusta i en pressemelding.

I tillegg til salgstapet på 70 millioner kroner melder Rusta også om en negativ EBITA-effekt på rundt 30 millioner svenske kroner.

Det har nå gått ni dager siden Rustas IT-system ble rammet av forstyrrelser som følge av en hendelse hos systemleverandøren Tietoevry. 

I pressemeldingen opplyser Rusta også at de fremdeles mangler prognose fra Tietoevry om når forstyrrelsene kan være fullstendig løst. Dessuten har Rustas netthandel ikke vært i bruk siden hackerangrepet. Normalt utgjør Rustas salg via netthandel (Rusta i Norge har ennå ikke netthandel) mindre enn én prosent av det totale salget i januar.

Rusta har politianmeldt datainnbruddet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også