Farmasiet tapte rettssak mot staten

Farmasiet kan bli nektet å levere reseptfrie medisiner til vanlige postkasser, om en fersk dom fra Hordaland tingrett blir stående.
Farmasiets nye hovedlager i Vestby, sør for Oslo. | Foto: Vebjørn Storvik / HandelsWatch
Farmasiets nye hovedlager i Vestby, sør for Oslo. | Foto: Vebjørn Storvik / HandelsWatch

I fjor meldte NRK at Farmasiet gikk til sak mot staten, da selskapet ble nektet å sende kundene reseptfrie medisiner i posten. Det er direktoratet for medisinske produkter, tidligere Legemiddelverket, som mener at medisinene kan havne i feil hender om de sendes til en ulåst postkasse.

Nå skriver samme kanal at nettapoteket har tapt rettsaken, og at selskapet ikke lenger kan sende reseptfrie legemidler hjem til folk.

Hvis dommen blir stående, vil Farmasiet, samt alle andre apotek, bli nektet å levere reseptfrie medisiner til vanlige postkasser.

Nettapoteket mener dagens apoteklov er utdatert.

– Farmasiet har utfordret tolkningen av en gammel lov i en ny tid, men vant ikke frem. Hvis ikke loven er god nok, må loven endres, sier Haug til NRK.

Farmasiet vil be om et avklaringsmøte med myndighetene i nærmeste fremtid, og vurderer samtidig å anke dommen fra tingretten.

HandelsWatch har tidligere omtalt Farmasiet, som har store ambisjoner og vokser med titalls millioner i omsetning hvert eneste år.

...

Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også