Ansatt på Boots Apotek i Arendal døde – etterforskes som drap

Tirsdag døde en person inne på Boots Apotek i Arendal. Politiet etterforsker dødsfallet som et drap. Kvinnen var ansatt på apoteket.
DREPT: En kvinne som var ansatt ved Boots Apotek i Arendal, døde tirsdag. Politiet mener hun ble drept. | Foto: Elisabeth Grosvold / NTB
DREPT: En kvinne som var ansatt ved Boots Apotek i Arendal, døde tirsdag. Politiet mener hun ble drept. | Foto: Elisabeth Grosvold / NTB

– Politiets etterforskning og den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen er drept, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Det var tirsdag 9.27 at politiet fikk melding om en skadd person ved et apotek i Arendal. 

Ifølge politiet rykket store politimannskaper ut til hendelsen. Saken ble etterforsket med alle tilgjengelige ressurser for å avklare om det var snakk om en ulykke eller en straffbar handling, og for å sikre eventuelle spor og bevis knyttet til hendelsen.

Politiets undersøkelser viser at hendelsen skjedde utenfor apoteket i 09-tiden tirsdag morgen. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp inne på apoteket, men livet sto dessverre ikke til å redde, skriver politiet i pressemeldingen.

– Ingen personer er foreløpig mistenkt eller siktet i saken. Gjerningspersonen er fortsatt ukjent for politiet. Basert på foreløpig informasjon kan det ikke utelukkes at avdøde er et tilfeldig offer. Politiet jobber med full styrke for å avklare dette, sier Bruvoll.

Stor sorg

Den døde kvinnen jobbet på Boots Apotek, bekrefter kjeden i en pressemelding.

Det er med stor sorg at Boots Apotek må meddele at en av våre ansatte har omkommet under hendelsen på Boots Apotek i Arendal, tirsdag, skriver apotekkjeden i pressemeldingen.

– Dette er en helt fryktelig tragedie, og en svært tung dag for oss i Boots Apotek. Vi har mistet en god ansatt og nær kollega. Vårt fokus nå er å ta vare på de pårørende, ansatte og berørte. Vi har et kriseteam på plass i Arendal, som samarbeider med kommunens beredskapsteam, sier administrerende direktør Kathrine Mehlin i Boots Apotek. 

De nærmeste pårørende er varslet, men politiet ønsker per nå ikke at identiteten til kvinnen offentliggjøres.

Sjekker overvåking

Politiet ber om tips i saken. De sjekker også overvåkingskameraer i byen.

– Det er foretatt flere vitneavhør, og politiet har innhentet videomateriale som nå gjennomgås, samtidig som politiet går gjennom de tekniske undersøkelsene som ble gjort på åstedet. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke kommentere spørsmål om eventuelle funn eller beslag i saken, sier Bruvoll.

Stabssjef Vidar Arnesen i Agder politidistrikt sier at politidistriktet nå har hevet beredskapen, med bakgrunn i at gjerningspersonen er ukjent.

– Vi ber befolkningen om å følge med og ha lav terskel for å ta kontakt med politiet. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon. Saken har naturligvis høyeste prioritet for politiet og etterforskes med alle tilgjengelige ressurser, sier Arnesen i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også