Får likevel bygge ut Europris

En ny vending i saken gjør at God Driv likevel får etablere detaljhandel på tomta.
Her vil Grenmar Eiendomsforvaltning, datterselskap av God Driv, ha Europris. | Foto: Google Street View
Her vil Grenmar Eiendomsforvaltning, datterselskap av God Driv, ha Europris. | Foto: Google Street View

Uten politisk dispensasjon fra Porsgrunn kommune kunne ikke eiendomsutviklerne sette opp Europris-butikk i Fjordgata på Herøya, har HandelsWatch tidligere omtalt.

Til tross for innledende komplikasjoner er Europris nå gitt tillatelse til å etablere en ny butikk ved Gunneklevfjorden i Porsgrunn. Dette er konklusjonen etter befaring forrige uke, skriver Varden.

Opprinnelig avslo Porsgrunn kommune planene om etablering av en Europris-butikk i det aktuelle området, da det ansås for å være i konflikt med den tidligere vedtatte områdeplanen. Områdets gjeldende planer tillot ikke for ytterligere detaljhandel, i tillegg til den allerede etablerte Kiwi- og Rema 1000-butikken.

– Vi skulle selvsagt ha fått dette avklart tidligere, sier Torkjell Tofte i God Driv som kjøpte tomten for et par år siden.

God Driv, som nå skal etablere ny Europris-butikk, er en betydelig aktør innen forvaltning av eiendom, med over 170.000 kvadratmeter fordelt over Sør-Norge og årlige leieinntekter på ca. 200 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også