Kleskjeden Noa Noa trues med konkurs i Norge – krangler med Skatteetaten

Den danske kleskjeden Noa Noas norske virksomhet har til sammen tapt over 36 millioner kroner de fem siste årene. Skatteetaten vil nå slå selskapet konkurs.
SLITER: Skatteetaten truer kleskjeden Noa Noa med konkurs som følge av et skattekrav. Selskapet bestrider kravet. | Foto: Vebjørn Storvik / HandelsWatch
SLITER: Skatteetaten truer kleskjeden Noa Noa med konkurs som følge av et skattekrav. Selskapet bestrider kravet. | Foto: Vebjørn Storvik / HandelsWatch

En krangel med norske skattemyndigheter skaper disharmoni for Noa Noas norske virksomhet, skriver Dagens Næringsliv

Ifølge avisen vil Skatteetaten nemlig slå Noa Noa Norge AS konkurs grunnet et skattekrav på nær 5,9 millioner kroner.

– Vi er ikke enige med Skatteetaten om det utestående beløpet, og Skatteetaten har nå gått rettens vei. Vi har en pågående prosess der vi diskuterer og prøver å komme til enighet med Skatteetaten om hva det korrekte beløpet er. Når vi kommer til enighet, vil det bli gjort opp, sier Christian Hassel til DN.

Hassel sitter i styret til Noa Noa i Danmark for det danske oppkjøpsselskapet Greystone Capital Partners som er storeier i kleskjeden. Ifølge Hassel jobber de nå med å finne en forståelse med Skatteetaten om hvor mye de må betale i utestående skatt.

Han vil ikke fortelle hva han mener er det korrekte beløpet kleskjeden skylder i skatt, og sier det er en diskusjon han vil holde mellom kleskjeden og Skatteetaten.

– Det er ikke noe jeg bør dele med en ekstern part. Jeg er ganske sikker på at vi vil komme til enighet, og dette har ingen påvirkning hverken på driften eller for de ansatte, sier Hassel.

De fem siste årene har bydd på svake resultater for de danske eiernes norske klesvirksomhet.

Til sammen 36 millioner kroner er tapt før skatt de siste fem årene. Selskapet omsatte for 25,5 millioner kroner i 2021 og fikk et resultat før skatt på i underkant av 780.000 kroner.

Den danske kjeden har 11 butikker i Norge i en rekker byer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også