Åse Tosterud slutter i Polarn O. Pyret

Årsaken er at barneklærkjeden kutter kostnader og hennes familiesituasjon
SLUTTER: Åse Tosterud slutter som CCO i Polarn O. Pyret. | Foto: Polarn O. Pyret.
SLUTTER: Åse Tosterud slutter som CCO i Polarn O. Pyret. | Foto: Polarn O. Pyret.

Etter over åtte år i jobben som internasjonal Chief commercial officer for barneklærkjeden Polarn O. Pyret i ti land, bytter hun midlertidig til Strawberry.

Kostnadskutt og familie er en av årsakene som Åse Tosterud oppgir som gjorde det hensiktsmessig å slutte som sjef.

– Pendling til Stockholm er ikke optimalt med ny familiesituasjon, og da vi skulle kutte kostnader i Polarn O. Pyret var det en bra løsning og timing for meg å avslutte nå, sier hun til Retailmagasinet.

Hun sier til avisa at hun vurderer å fortsette innen retail, men at det også hadde vært veldig spennende å skifte bransje.

Tosterud sier til HandelsWatch at Polarn O: Pyret internasjonalt har stor omsetningsvekst og bra resultat.

– Med 35 prosent færre butikker i Norden har Polarn O. Pyret klart å opprettholde lik omsetning, gjennom fantastisk vekst i butikkene og 80 prosent vekst online, sier hun.

– Polarn O. Pyret hadde 800 millioner i omsetning i 2023, og året før pandemien hadde vil 800 millioner. Men kjedene har lagt ned 35 prosent av butikkene som en strategisk digitalt forflytning, sier hun til HandelsWatch.

Polarn O. Pyret hadde 28 butikker i Norge, nå har de kun ni. 

– Norge er en av Polarn O. Pyrets minste markeder, men at de har hatt en formidabel omsetningsvekst, og konvertert negative til positive resultater, sier hun.

Den norske virksomheten endte med et overskudd på 2,5 millioner kroner i fjor. I fjor var driftsinntektene på 84,8 millioner kroner, mot 108 millioner i 2020, 128 millioner i 2018. 

Polarn O. Pyret har vært i Norge siden 2003. I 2020 gjennomgikk selskapet en vellykket rekonstruksjon, og kuttet både i antallet butikker og ansatte, skrev Nettavisen da.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også