Saksøker Høyer for 15 millioner kroner

To franchisetakere og britisk selskap saksøker Høyer-gründer og eier Ørnulf Høyer for 15 millioner kroner.
I RETTEN: Styreleder, gründer og eier av Høyer Gruppen Ørnulf Høyer må svare for flere økonomiske krav rettet mot Høyer. | Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I RETTEN: Styreleder, gründer og eier av Høyer Gruppen Ørnulf Høyer må svare for flere økonomiske krav rettet mot Høyer. | Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Motekjeden Høyer har omtrent 30 butikker i hele landet, som drives av franchisetakere, med Ørnulf Høyer som eier av kjeden.

Det britiske selskapet Nordic Kolektive Investment (NKI) krever 10 millioner kroner i erstatning etter at Høyers nettbutikk gikk konkurs, skriver Finansavisen. Kanalen TV 2 skrev om saken i vår. NKI mener eieren forvaltet selskapet på en uforsvarlig måte og misbrukte sin innflytelse i selskapet.

– De karakteristikkene som NKI kommer med, får de stå for selv. Jeg er åpenbart helt uenig, og lener meg på at det er dette det norske rettsvesenet er til for. Vi ser frem til å få rettens kjennelse i denne saken, skriver Ørnulf Høyer i en e-post til Finansavisen.

Han er også saksøkt av to franchisetakere. Christian A. Selmer i Høyer Stavanger krever at Ørnulf Høyer innfrir et privat lån, samt betaler erstatning for tapt fortjeneste.

Tidligere driver av Høyer Byporten Man har tatt Ørnulf Høyer til retten, knyttet til en avtale med Høyers selskap Retail & Branding, et søksmål som omhandler omtrent 1 million kroner, ifølge Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også