Blir første optiker til å åpne gjenbrukskonsept

Synsam åpner nå dørene med et nytt gjenbrukskonsept. Dette blir det første i Norge av sitt slag.
Synsams nye konsept i Kristiansund skal inneholder både nytt og brukt. | Foto: Synsam
Synsams nye konsept i Kristiansund skal inneholder både nytt og brukt. | Foto: Synsam

Konseptet blir å finne på Vestlandet fra førstkommende torsdag. Synsam åpner da dørene til en splitter ny butikk på kjøpesenteret Alti Futura i Kristiansund. 

Etter at Synsam kom til Norge i 1996, har kjeden åpnet mer enn 500 butikker i Norden. Butikken i Kristiansund er på nærmere 200 kvadratmeter, og blir den første i Norge i sitt slag.

– Vi ønsker å satse enda mer på gjenbruk og bærekraft. Butikken vil derfor ha en rekke flotte second hand-produkter i sortimentet, samt innfatninger av blant annet gjenvunnet havplast og resirkulert materiale, forteller Krister Duwe, administrerende direktør i Synsam.

Synsam skriver i en pressemelding at alle produkter som presenteres som second hand, er håndplukket og skal ha utelukkende høy kvalitet. I tillegg har de vært på service i Synsams verksted, blitt renset og fått strammet skruer og annet før de presenteres i butikken igjen.

Her finnes det muligheter for å gjøre riktig gode kjøp, og vi håper kundene vil sette pris på denne muligheten, sier Duwe.

Som et supplement til disse produktene, vil også briller og tilbehør som ikke har blitt solgt i andre Synsam-butikker, få en ny mulighet til et lavere prispunkt i det nye butikkonseptet i Kristiansund.

– Med denne satsningen holder vi produktene lenger i kretsløpet, tar vare på, og skaper nye muligheter for sirkulær økonomi, sier Duwe.

Synsam åpnet også i fjor Norges første Recycling Outlet på Strømmen Storsenter, men butikken i Kristiansund vil være den første som også inneholder alt av nye innfatninger og solbriller.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også