Ellos Group sliter med refinansiering

Den svenske netthandelsaktøren Ellos Group har problemer med å innfri et milliardlån.
LÅN: Finansdirektør Johan Stigson i Ellos Group jobber for en løsning med obligasjonseiere i forbindelse med et lån. | Foto: Ellos Group
LÅN: Finansdirektør Johan Stigson i Ellos Group jobber for en løsning med obligasjonseiere i forbindelse med et lån. | Foto: Ellos Group

Ellos Group driver netthandel, med e-handelsplattformene Ellos, Jotex og Homeroom, samt varemerket Elpy. Nå sliter selskapet i motbakke.

Onsdag kom en ny melding fra Ellos Group til investorene om at de sliter med å refinansiere obligasjonslånet på 1,5 milliarder kroner.

20. januar blir selskapets rullerende kreditt på 350 millioner kroner stoppet med mindre de får forlenget fristen på obligasjonslånet, eller finner annen finansiering, skriver Finansavisen.

Arthur Engel, styreleder i Ellos Group, sier at de sammen med majoritetseierne har en nær dialog med obligasjonseierne for å finne en løsning, men at tiden ikke har strukket til for å bli enige innen stemmeperioden..

– Vårt fulle fokus er å bli enige om en langsiktig løsning som er akseptabel for alle parter og for å støtte Ellos Groups fortsatt sterke finansielle utvikling og skape en solid grunn for lønnsom vekst, sier Engel i en pressemelding.

Selskapet pådro seg gjelden i forbindelse med tilbakekjøp av en minoritetspost i selskapet FNG NV i 2020. Obligasjonsgjelden forfaller i juli i år. Selskapet ønsker at obligasjonseierne forlenger forfallet til 2026.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også