Samlet 30 millioner bistandskroner fra UFFs brukttøyinnsamling og butikker

UFF ber om mer gjenbruksartikler. I 2023 ble donasjoner til deres grønne containere verdt 30 millioner kroner.
UFF mener det fortsatt kastes altfor mye tekstiler. | Foto: UFF Pressebilde
UFF mener det fortsatt kastes altfor mye tekstiler. | Foto: UFF Pressebilde

U-landshjelp fra Folk til Folk i Norge (UFF) samler inn brukt tøy i 248 norske kommuner via omtrentlig 3000 grønne containere, og for øyeblikket har 12 gjenbruksbutikker i Oslo, Hamar, Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø, og Slemmestad.

I 2023 ble det til sammen gitt 30 millioner norske kroner til ulike prosjekter fra UFF Norge, melder UFF i en pressemelding. UFF som organisasjon i Norge gir hele overskuddet fra UFFs innsamling til bistand og veldedige formål.

UFF ber om mer. Høyere priser, høyere rente og dyr strøm har også ført til økt fattigdom. Dette rammer også barn og unge. Frafallet i idretten, på grunn av at familiene får dårligere råd, bekymrer mange. UFF Norge ser det derfor som meget viktig å støtte opp om økonomien i idrettslagene slik at flest mulige barn kan delta i aktiviteter.

– Hvert år forbruker vi i gjennomsnitt 19,3 kilo klær og hjemmetekstiler per person. Dette blir tilsammen 105.913 kilo. Av dette regnes det med at 48.809 tonn tekstiler ikke havner i innsamlingscontainere, men blir kastet som restavfall. Dette er stor sløsing av produkter og materialer, ettersom en god del av disse klærne og tekstilene kunne bli gjenbrukt, sier Kåre Dahne, leder i UFF Norge.

I øyeblikket samarbeider UFF med 189 idrettslag over hele landet. I de siste to årene har dette samarbeidet ført til inntekter til idrettslagene på nærmere 3 millioner kroner. Potensialet for å øke det innsamlede volumet av brukt tøy og brukte tekstiler er fortsatt stort her i landet, mener UFF.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også