Fant feil i nye festdrakter – gjør det om til bærekraftig verksted

Lindex går nye veier for å hindre svinn i sin klesproduksjon.
BÆREKRAFTIG: Camilla Pedersen, landssjef i Lindex Norge, vil gi klær med feil nytt liv. | Foto: Lindex
BÆREKRAFTIG: Camilla Pedersen, landssjef i Lindex Norge, vil gi klær med feil nytt liv. | Foto: Lindex

Kleskjeden Lindex oppdaget et parti festdrakter til barn med sømfeil. Det resulterte i et samarbeid for å gi plaggene en ny sjanse, skriver Lindex i en pressemelding.

Lindex og Selfmade går sammen om et kreativt prosjekt, slik at plaggene kan brukes. Førstkommende lørdag inviterer de kunder til reparasjonsevent på Lindex Kids-butikken på Fornebu S i Bærum. 

Kundene kan denne dagen bli med å reparere og pynte sin egen festdrakt til barna som de får med seg hjem, helt gratis. Enten man er erfaren eller helt nybegynner bak symaskinen, så er alle velkommen til å sy med god veiledning fra Selfmade, skriver de.

– Vi er så stolte av de fine festdraktene våre, men her gikk det dessverre litt fort i svingene på noen av dem. Vi er så glade for at vi sammen med Selfmade og kundene våre kan sørge for at disse nå blir reparert og kan bli med noen små festglade barn hjem, sier Camilla Pedersen, landssjef i Lindex Norge, i en pressemelding.

Hun legger til at de håper at samarbeidet med Selfmade både kan inspirere og oppmuntre kundene våre til å gi seg i kast med egne reparasjons- og syprosjekter, og at de kan vise hvor enkelt det kan være å reparere og forlenge levetiden til plagg.

Audun Strand, community manager i Selfmade, sier det er en glede å samarbeide med Lindex for å gi festdraktene en ny sjanse.

Ved å reparere og fornye festdraktene ønsker vi å sende et viktig budskap om at vi må ta vare på klærne våre. Vi håper prosjektet vil oppmuntre flere til å se potensialet i sine egne klær og at det vil inspirere til å slippe kreativiteten fri ved å både reparere, fornye og skape selv”, sier Audun Strand i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også