Lover knallhard motstand mot søndagsåpne butikker

Sentrale tillitsvalgte i fagforbundet Handel og Kontor lover å kjempe med «alt de har» for å stoppe en innføring av søndagsåpne butikker.
KLAR TIL KAMP: Leder av Handel og Kontor i Oslo og Akershus, Thomas Suhr, varsler kamp mot alle forsøk på innføring av søndagsåpne butikker. | Foto: Handel og Kontor
KLAR TIL KAMP: Leder av Handel og Kontor i Oslo og Akershus, Thomas Suhr, varsler kamp mot alle forsøk på innføring av søndagsåpne butikker. | Foto: Handel og Kontor

Blått flertall i en rekke byer og kommuner kan føre til åpning for søndagsåpne butikker flere steder i landet.

Unntak fra helligdagslovens forbud mot søndagsåpne butikker kan omgås dersom en kommune søker Statsforvalteren om å bli godkjent som et turiststed. I Oslo signaliserte Høyre før valget at partiet ønsker å sende en slik søknad.

Dette provoserer leder av Handel og Kontor i Oslo og Akershus, Thomas Suhr.

– Det kommer vi til å motsette oss med alt vi har og jobbe knallhardt mot. Det hadde vi gjort uansett hvem som vant valget, sier Suhr til Fri Fagbevegelse.

Spørsmålet om søndagsåpne butikker er også aktualisert i Stavanger, men også der er motstanden tydelig.

– Det er ansatte hos oss som er aleneforeldre. Skal barnehagen også ha åpent på søndager, da? Det er sånne ting jeg ikke tror folk tenker på når de ønsker søndagsåpne butikker. De fleste som lever av denne jobben er ikke for å holde åpent på søndager, sier hovedtillitsvalgt Gunvor Osnes Heggen i Coop Økonom til Fri Fagbevegelse.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også