Kutt i grensehandelen mellom Sandefjord og Strømstad

Fjord Line avvikler fergeruten mellom Norge og Sverige, og legger blant annet ned en 1800 kvadratmeter stor taxfree-butikk.
SLUTT: Fjord Line avvikler sin fergerute mellom Norge og Sverige. | Foto: Morten Wanvik / Fjord Line
SLUTT: Fjord Line avvikler sin fergerute mellom Norge og Sverige. | Foto: Morten Wanvik / Fjord Line

Onsdag 20. september ble det kjent at fergeselskapet Fjord Line dropper ruten mellom Sandefjord og Strømstad. Avviklingen skjer som følge av at ruten ikke støtter rederiets visjon og langsiktige strategi.

– Dette er et strategisk grep for å konsentrere driften rundt seilingsrutene mellom Norge og Danmark, skriver Fjord Line i en pressemelding.

Overfor Sandefjords Blad utdyper konserndirektør Brian Thorsted Hansen at Strømstad-ferjen har hatt hovedfokus på å tilby shopping, og at denne forretningsmodellen også er utenfor deres strategi.

Fjord Line har to ferjer som opererer mellom Sandefjord og Strømstad. Begge har to daglige avganger fra Sandefjord. Når fergene nå blir borte, minsker også muligheten for grensehandel mellom de to byene. Color Line fortsetter sin ferjetrafikk på strekningen.

Om bord på MS Oslofjord finner man blant annet en 1800 kvadratmeter stor taxfree-butikk. Fjord Line har hatt et stort fokus på handleopplevelsen om bord.

– Shoppingopplevelsen starter på dekk 5. Her kommer du rett inn i det delikate matmarkedet som byr på et bredt og velsmakende vareutvalg. Tar du turen forbi kaféen, som har en fantastisk panoramautsikt rett forut, finner du både leker, klær og interiør, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Fjord Line har drevet fergeruten mellom Sandefjord i Norge og Strømstad i Sverige siden 2014.

Siste seiling med Fjord Line blir 29. oktober 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også