Detaljhandelen blant de mest konkursrammede bransjene – konkurstallene opp over 50 prosent

Detaljhandelen sliter. Det viser ferske analysetall. som avslører en konkursøkning på hele 52 prosent hittil i år.
HARDT VÆR: En regntung dag i Karl Johans gate. Handelsbransjen er også i hardt vær om dagen. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
HARDT VÆR: En regntung dag i Karl Johans gate. Handelsbransjen er også i hardt vær om dagen. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Ferske tall fra analyseselskapet Dun & Bradstreet viser at totalt antall konkurser fortsatte å øke i september, og antallet konkurser var 1,9 prosent høyere enn samme periode i 2022.

Det har vært en spesielt sterk økning av konkurser i detaljhandelen, som har hatt en økning på 52 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Norges Bank har siden september 2021 økt styringsrenten med 4 prosentpoeng i et forsøk på å kontrollere nordmenns forbruk, og bransjetrenden kan hinte om at de pengepolitiske virkemidlene fra sentralbanken har effekt. Nordmenn er blitt mer forsiktige i forbruket sitt, som lavmarginbransjer som detaljhandel spesielt merker, sier analytiker Kari Mette Almskog hos Dun & Bradstreet i en pressemelding.

Totalt antall konkurser hittil i år er nå på 3311, 22 prosent høyere enn samme periode i 2022.

Også hotell og restaurant-bransjen ser samme negative trend, hvor antall konkurser er opp 42 prosent i perioden januar-september 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også