Massive utbyggingsplaner for kjøpesentre på Jæren – kan få utvidet handelskapasitet på over 20.000 kvadratmeter

Coop-selskaper har planer om massive utvidelser av kjøpesentre på Bryne og Klepp. Det kan bety flere titalls tusen nye kvadratmetre med areal for handel.
SKAL BYGGES UT: Kjøpesenteret M44 på Bryne. | Foto: Prosjektil
SKAL BYGGES UT: Kjøpesenteret M44 på Bryne. | Foto: Prosjektil

De nyvalgte politikerne i Time kommune vil snart få de storslåtte utbyggingsplanene på bordet, hvor det blant annet er snakk om store handelsarealer for nye butikker og serveringssteder, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Vi har et behov for å utvikle eiendommen på grunn av etterspørsel fra aktører som vi ikke har store nok lokaler til i dag, sier senterleder ved M44, Eli Ulveseter til avisen.

Av de nye planene kommer det frem en utvidelse på over 20.000 kvadratmeter. Dagens M44 har rundt 70 butikker fordelt på 42.000 kvadratmeter, men etter utvidelsen vil senteret bestå av hele 67.000 kvadratmeter med handelsareal.

Kjøpesenteret M44 eies av Nedremarka eiendom, som er underlagt Coop Sørvest og Coop Norge eiendom.

Det er foreløpig uklart når den planlagte utbyggingen vil være ferdig, og eieren ønsker foreløpig ikke å gå ut med hva utbyggingen kommer til å koste.

Forrige utvidelse av M44 stod klar i 2018 og kostet 150 millioner kroner. Den gangen ble senteret utvidet med 9000 kvadratmeter og fikk inn store leietakere som XXL, Lucky Bowl og Veras lekeland.

Coop Klepp har også planer for «Nye Kleppekrossen», noe som ble lansert for snart to år siden. Coop Klepp ønsker å bygge en helt ny bydel på sørsiden av Jærhagen, hvor planen blant annet er nye bygg for næring, kontorer og areal for både småhandel og storhandel.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også