Bråstopp i boligbygging – Maxbo-eieren opplyser om kostnadsreduserende tiltak

Byggebransjen frykter store konsekvenser som følge av boligbremsen. Nedbemanninger i byggevarehandelen kan bli en av konsekvensene.
KREVENDE: Det er krevende tider for hele byggenæringen, sier Maxbo- og Løvenskiold Handel-eier Carl Otto Løvenskiold. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
KREVENDE: Det er krevende tider for hele byggenæringen, sier Maxbo- og Løvenskiold Handel-eier Carl Otto Løvenskiold. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tirsdag la Boligprodusentens Forening frem de svakeste tallene for igangsetting av boligbygging noensinne målt. Nye boliger som har blitt igangsatt i tredje kvartal 2023 er 50 prosent lavere enn tredje kvartal i 2022, skriver Byggeindustrien.

Byggenæringens landsforening beskriver boligfallet som dramatisk, og bransjen frykter store nedbemanninger som en konsekvens av boligbremsen.

En av aktørene som merker bygge-nedturen i sine virksomheter, er Maxbo- og Løvenskiold Handel-eier Carl Otto Løvenskiold.

Han viser til at det er redusert aktivitet på «alle fronter», og opplyser at det gjøres kostnadsreduserende tiltak i Maxbo-systemet.

– Vi benytter denne anledningen til å se over hele vår kostnadsbase. Hvordan kan vi bli flinkere, hvordan kan virksomheten drive enda mer effektivt, samtidig som vi leverer et enda bedre produkt og tjenester til våre kunder, sier han til Byggeindustrien.

Overfor samme avis bekrefter Løvenskiold at virksomheten vil bli nødt til å nedbemanne på sikt:

– Over tid så vil vi også bli færre i vår virksomhet, ja.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også