Store selskaper sliter med forsinket frakt etter angrep på skip

Selskaper som Ikea og Elkjøp melder om forsinkelser på opptil 14 dager som følge av situasjonen i Rødehavet. Samtidig forventes høyere fraktpriser.
FORSINKELSER: Selskaper som Ikea melder om forsinkelser på opptil 14 dager som følge av situasjonen i Rødehavet. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB
FORSINKELSER: Selskaper som Ikea melder om forsinkelser på opptil 14 dager som følge av situasjonen i Rødehavet. | Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Flere holder nå også pusten i frykt for at uroen vil få prisene på containerfrakt til å skyte i været. Det skriver vår danske søsteravis DetailWatch.

– Situasjonen i Suezkanalen vil resultere i forsinkelser og kan medføre begrensninger i tilgjengeligheten av visse Ikea-produkter, skriver Inter Ikea i et skriftlig svar til avisen, og understreker at de følger situasjonen nøye.

Peder Stedal er administrerende direktør i Elgiganten i Danmark (Elkjøp). Han forbereder seg på at fraktprisene igjen kan stige.

– En økning i fraktprisene er selvfølgelig en mulighet, men lagrene er fulle, og etterspørselen er ikke så høy som vi så for to år siden, så umiddelbart tror jeg ikke det vil påvirke prisene betydelig, sier han.

HandelsWatch har tidligere denne uken blant annet snakket med John Thomasgaard, administrerende direktør i Bohus, som sier at møbelforretningen kan bli påvirket av situasjonen i Rødehavet.

Nils Haupt er kommunikasjonsdirektør i det tyske rederiet Hapag-Lloyd, som er et av rederiene som når tar skipene sine til andre fraktruter enn Rødehavet. Han sa til HandelsWatch mandag at alle næringer må forvente mye lenger transporttid.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også