Konkursnedgang i samtlige bransjer – bortsett fra eiendom

Sammenlignet med samme måned året før ble konkursene i detaljhandelen redusert fra 46 til 44 i mai.
NEDGANG: Konkursnedgang i samtlige bransjer – bortsett fra eiendom. | Foto: Dun & Bradstreet Norge
NEDGANG: Konkursnedgang i samtlige bransjer – bortsett fra eiendom. | Foto: Dun & Bradstreet Norge

366 bedrifter ble slått konkurs i mai 2024. Det er syv prosent nedgang fra mai 2023, da antallet konkursrammede bedrifter var 392. Innen detaljhandelen ble 44 bedrifter slått konkurs i mai 2024, sammenlignet med 46 året før.

Helligdagene i mai kan delvis forklare nedgangen, skriver data- og analyseselskapet Dun & Bradstreet i en pressemelding.

Likevel viser aggregerte tall for de siste tolv månedene en oppgang på tre prosent i antall konkurser, sammenlignet med året før.

– Vi ser at konkurstallene varierer fra måned til måned. I april så vi en kraftig oppgang i antall konkurser. Mai måned viser derimot en svak nedgang. På aggregert nivå de siste tolv månedene ser vi at konkurstallene er økende. Denne trenden støtter Dun & Bradstreets prognoser, sier Kari Mette Almskog, administrerende direktør i Dun & Bradstreet Norge. 

Samtlige bransjer viser en nedgang i antall konkurser i mai, men unntak av eiendomsbransjen, som viser en oppgang på 100 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor (fra syv til 14).

Hittil i 2024 melder Dun & Bradstreet om 281 konkurser innen detaljhandel. I fjor ved samme tidspunkt var det tallet 281.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også