Vekstspurten over for Braasport

Etter fire år med kraftig vekst faller inntektene for Braasport. – For lite penger ute blant folk, sier Braasport-sjefen.
IKKE LIKE BRA: Braasport endte 2022 med et lite underskudd. | Foto: Braasport
IKKE LIKE BRA: Braasport endte 2022 med et lite underskudd. | Foto: Braasport

Den Oslo-baserte sportskjeden Braasport solgte sportsklær og -utstyr for drøye 116 millioner kroner i fjor. Det er cirka 2 millioner mindre enn i 2021. Dermed har en så langt imponerende vekstreise tatt en pause, i hvert fall inntil videre.

Ifølge selskapets årsregnskap, som nylig ble sendt inn til Brønnøysund, falt varekostnaden i takt med svekkelsen i salget, men selskapet brukte samtidig mer penger på lønn og andre driftskostnader. Totalt økte kostandene med nær 5 millioner kroner, og driftsresultatet endte til slutt på like over 1 million. Det er drøye 6 millioner svakere enn i 2021.

«Selskapets bruttofortjeneste har kun en mindre reduksjon, men selskapet har ikke klart å øke sin omsetning slik at lønnskostnader og andre driftskostnader tar hele fortjenesten. Dette blir tydelig i kontantstrøm for 2022 som viser en solid negativ kontantstrøm av den operasjonelle driften», heter det i årsberetningen.

Kontantstrømmen fra den operasjonelle driften endte på minus 12,7 millioner kroner.

Liten penger ute blant folk

Grunnlegger, sjef og eier i Braasport, Anders Baardseth, sier til E24 at både fjoråret og inneværende år har vært tøft.

– Det er generelt for mye varer på lager i sportsbransjen og hos Braasport, og det for lite penger ute blant folk. Innskrenkninger i privatøkonomien til folk føles på varehandelen, sier Baardseth til nettavisen.

Finanskostnader på nær 1,1 millioner sørger for at Braasport endte 2022 med et underskudd på 38.644 kroner.

Lageret vokser

I balansen fremgår det at selskapet ved utgangen av året hadde en egenkapital på 6,4 millioner kroner. Gjelden er samtidig på 60 millioner kroner. Det gir en gjeldsgrad på 9.

Balansen viser også at en økende andel av selskapets verdier er knyttet opp til varelageret. Verdien av varelageret var ved utgangen av 2022 beregnet til å være 55,6 millioner kroner, opp snaue 12 millioner fra året før

Moderat økning

I årsberetningen skriver styret at selskapet forventer en økt omsetning, og at de siste regnskapstallene viser en moderat økning.

Braasport har i dag to butikker. En på Ullevål og en på Frysja.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også