Milliardbud på Musti – kan kjøpes ut fra børsen

Et konsortium legger bud på det finske selskapet Musti. Budet er på omtrent 10 milliarder kroner. 
MILLIARDBUD: Milliardbud på Musti. | Foto: Øystein Engh
MILLIARDBUD: Milliardbud på Musti. | Foto: Øystein Engh

Onsdag la et konsortium bestående av portugisiske selskapet Sonae, Mustis administrerende direktør David Rönnberg, styreleder Jeffrey David og styremedlemmet Johan Dettel, et bud som verdsetter den finske dyrebutikkjeden Musti til omtrent 10 milliarder kroner, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Musti er i dag børsnotert, men kan altså nå kjøpes ut fra børsen.

Ifølge administrerende direktør David Rönnberg er planen blant annet å øke veksthastigheten og ta markedsandeler i Sverige og Norge.

– I Sverige og Norge er det fortsatt mye å gjøre. For å gjøre det i et raskere tempo kreves det mer markedsføring, åpning av flere butikker og en mer aggressiv prissetting, sier Rönnberg ifølge Dagens Industri.

Rönnberg sier også at man har planer på ytterligere geografisk ekspansjon, som Portugal og Spania.

I forrige uke omtalte HandelsWatch at det meste har gått Mustis vei siden satsingen i Norge i 2016, og at de fortsetter veksten sin i Norge.

Musti avsluttet nylig sitt regnskapsår for 2023, som viste totalvekst på 8,9 prosent fra året før. Det vil si fra 391 millioner euro i 2022 til 425 millioner euro i 2023, godt over fem milliarder norske kroner med dagens kronekurs. Norge utgjorde 15,4 prosent av Musti-gruppens inntekter, mens Sverige og Finland utgjør resten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også