Kid eneste bedrift som når Paris-målene i PwC-rangering

Interiørkjeden Kid er desidert best på klimatiltak av de største bedriftene i Sør-Øst Norge.
Kid leverer gode klimaresultater. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Kid leverer gode klimaresultater. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det skriver Drammens Tidene.

Revisjonsselskapet PwC har laget en rangering av de 50 beste bedriftene i Sør-Øst Norge (Buskerud, Telemark, Vestfold og Agder) basert på bedriftenes klimatiltak. I undersøkelsen er det kun interiørkjeden Kid som når Paris-målene.

– Vi har en klar strategi på klimamål, det skal gjennomsyre hele organisasjonen, sier administrerende direktør i Kid, Anders Fjeld, til Drammens Tidene.

– I Sør-Øst Norge er det én klar vinner, nemlig Kid. De har rapportert tre år på rad, dessuten kan de vise til klimakutt på minst sju prosent i året – i tråd med Paris-avtalen, sier Håkon Berge Kvam, direktør i PwC, til samme avis.

Til tross for at ingen selskaper utenom Kid når Paris-målene i undersøkelsen, viser PwC likevel til at antall selskaper med klimarapportering har økt fra 20 til 25, og at antall selskap som har god klimarapportering har økt fra tre til 13.

Selskap i medvind

For en kort tid tilbakela Kid Interiør frem sin tredje kvartalsrapport for 2023. Interiørselskapet leverte et resultat før skatt på 118 millioner kroner, av en omsetning på 831,9 millioner kroner. 

Resultatet viser nær en tredobling fra samme periode i fjor.

– Det at vi har fått en salgsvekst på cirka 13 prosent, hatt god kontroll på kostnader og hatt en veldig sterk margin, utgjør dette resultatet. Det som gjør meg mest stolt, er at vi oppnår dette i et marked der mange møter en helt annen motvind, sa Fjeld til HandelsWatch den gangen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også