Omtrent 40 mister jobben når Kid flytter lageret til Sverige

Fra og med 2025 vil Kid Interiør ha lageret sitt i Sverige istedenfor i Norge. I og med flyttingen blir rundt 40 personer berørt.
FLYTTER: Kid, med sjef Anders Fjeld i spissen, flytter hovedlageret fra Norge til Sverige. | Foto: Heiko Junge/NTB
FLYTTER: Kid, med sjef Anders Fjeld i spissen, flytter hovedlageret fra Norge til Sverige. | Foto: Heiko Junge/NTB

I desember omtalte HandelsWatch at KID ASA, som eier interiørkjedene Kid i Norge og Hemtex i Sverige, samler sin logistikk i Borås, noe som betyr at Kid stenger lageret i Lier.

I fjor flyttet Hemtex lageret sitt til et nytt 26.000 kvadratmeter stort lager i Borås. Dette lageret skal nå bygges ut med ytterligere 32.000 kvadratmeter, og lageret skal stå klart i begynnelsen av 2025.

Nå skriver Drammens Tidende at omtrent 40 personer blir berørt når Kid flytter hovedlageret til Sverige. En del på heltid, andre på deltid.

– Det er bra at vi vokser og trenger mer plass, men det var tungt og trist å informere de ansatte om beslutningen. Det er den vanskeligste beslutningen jeg har vært med på å ta. Dette er flinke ansatte og gode kolleger som har jobbet hardt for Kid i mange år, sier administrerende direktør i Kid, Anders Fjeld, til avisen.

Ifølge avisen er det ennå ikke avklart når selve avviklingen i Lier skjer, men Fjeld sier at det vil være en overgangsperiode inn i siste del av 2025.

Marita Nilsebråten, tillitsvalgt ved Kid sitt hovedlager, sier til DT at de ansatte ble informert om beslutningen på et tidlig tidspunkt, og sier også at det gjør at folk har tid på seg til å finne noe annet.

Meld deg på HandelsWatch nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også