Oda nær ved å miste storkontrakt med Oslo kommune

Oslo kommune truet med å heve kontrakten da Oda ikke leverte etter avtalen.
TRØBBEL: Dagligvareselskapet Oda fikk problemer med kontrakten de hadde med Oslo kommune, men har nå ryddet opp. På bildet er konsernsjef og gründer i Oda, Karl Munthe-Kaas. | Foto: Javda Parsa / NTB
TRØBBEL: Dagligvareselskapet Oda fikk problemer med kontrakten de hadde med Oslo kommune, men har nå ryddet opp. På bildet er konsernsjef og gründer i Oda, Karl Munthe-Kaas. | Foto: Javda Parsa / NTB

Oda har en avtale med Oslo kommune med å levere matvarer til kommunale institusjoner som skoler, barnehager og sykehjem. Men dagligvareaktøren leverte ikke i henhold til kontrakten. Det skriver Oslo kommune i et brev som E24 har fått innsyn i. 

Kommunen truet med å si opp avtalen, som har en verdi på 300 millioner kroner. 

I brevet står det at kommunen gjentatte ganger, både skriftlig og i møter med Oda, har påpekt ting de er misfornøyd med. Kommunen skal også ha understreket hvor viktige kravene er for dem, skriver avisen. Misligholdet gikk på både funksjonalitet i nettbutikk. fakturering for emballasje. 

Etter at kommunen truet med å heve avtalen, tok Oda tak i problemene. Det meste skal nå være fikset.

– Vi er veldig fornøyd med dialogen vi har hatt med Oda de siste ukene, og det meste er nå rettet, skriver innkjøpsdirektør Gunnar Wedde i Oslo kommune i en e-post til E24. Nå samarbeider Oda og kommunen godt, ifølge kommunen.

Tor Erik Aag er fungerende norgessjef for Oda. Han sier til avisen at selskapet har levert alt på kommunens prioriteringsliste, men at deler av ønskene ble forsinket som følge av teknisk ressursknapphet og Oslo kommunes omfattende krav.

Oda spesialiserer seg innen netthandel med mat. Svenske aviser skrifter at selskapet er i forhandlinger for sammenslåing med svenske Mathem.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også