Oda henter 600 millioner i emisjon

I kjølvannet av fusjonering med svenske Mathem, har Oda hentet inn mer kapital i emisjon.
Oda og Mathem fusjonerte i høst. På bildet: Konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas og CEO i Mathem, Johan Lagercrantz | Foto: Elin Dahlstedt/Mathem
Oda og Mathem fusjonerte i høst. På bildet: Konsernsjef i Oda, Karl Munthe-Kaas og CEO i Mathem, Johan Lagercrantz | Foto: Elin Dahlstedt/Mathem

På senhøsten inngikk Oda og Mathem avtale om funsjonering, noe HandelsWatch har omtalt en rekke ganger. Siden er fusjonen blitt fulgt opp med emisjon, og det er eksisterende investorer og ansatte som har bidratt med kapital inn i selskapet, melder Shifter

Det er finansdirektør og medgründer Vegard Vik som bekrefter hvor mye penger Oda har hentet inn. 

– Som en forberedelse til den annonserte fusjonen med Mathem ble det hentet 600 millioner kroner i ny kapital, sier han til Shifter.

Det sammenslåtte selskapet heter fortsatt Oda, men Mathem vil fortsette å operere under sitt veletablerte varemerke i Sverige. Mathem går imidlertid over til å bruke Odas logistikk- og teknologiplattform, som har til hensikt å bidra til økt effektivitet.

Etter at fusjonsavtalen, kunne Karl Munthe-Kaas si til HandelsWatch at han har troen på flere slike fusjoner rundt om på markedet, og at det ikke er umulig at Oda vil gjennomgå ytterlige fusjoner i fremtiden.

– Vi har lenge vært åpne om at vi ønsker å se til andre land. I Oda hadde vi vårt logistikkgjennombrudd tilbake i 2018 og 2019. Da introduserte vi den første versjonen av vårt automatiserte system. Neste generasjonen er lageret vi har på Lier i dag, men allerede tilbake i 2019 begynte vi på vår reise med å slå verdensrekord i lagereffektivitet. 

– Med en gang dette var et faktum, så er det klart vi tenkte at dette er teknologi som hadde vært veldig nyttig å bruke i Sverige, eller egentlig overalt, sa Munthe-Kaas blant annet til HandelsWatch i slutten av november.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også