Mathem endrer prisstrategi og avvikler Mathem Express som følge av Oda-fusjonen

Endringen i prisstrategi kommer som en effekt av fusjonen med norske Oda, som skal gi Mathem mulighet til å tilby lavere priser.
Co-Managing Director Johan Lagercrantz i Mathem. | Foto: Mathem
Co-Managing Director Johan Lagercrantz i Mathem. | Foto: Mathem

HandelsWatch har tidligere omtalt den svenske leveringstjenesten Mathems fusjon med Oda.

I en pressemelding kommer det frem at Mathem spisser tilbudet ytterligere innenfor den opprinnelige kjernevirksomheten med fokus på reduserte priser. Selskapet har gjort et vedtak om å stoppe ekstra raske leveranser gjennom Mathem Express fra og med 1. mars.

Bakgrunnen er at svenske Mathem ser en mulighet til å senke prisene sine, som følge av fusjonen med norske Oda. 

– Akkurat nå setter vi alt fokus på å styrke kundetilbudet i vår kjernevirksomhet, som drives fra våre større anlegg i Stockholm, Gøteborg og Malmö. Investeringene skjer innenfor økt kvalitet på varer, bærekraft og fremfor alt lavere priser. Ekstra raske leveranser kan ikke imøtekommes innenfor denne strategien, og derfor har vi nå besluttet å slutte helt å bruke Mathem Express, sier Co-Managing Director Johan Lagercrantz i Mathem i samme pressemelding.

I forbindelse med avviklingen av Mathem Express ønsker bedriften å selge datterselskapet Kavalleriet, som driver ekspress-tjenesten i Vasastan og på Kungsholmen i Stockholm. 

Kjøper vil være Mathems tidligere Chief Product Officer Erel Sherman. Han har tenkt til å fortsette virksomheten, men gå tilbake til det tidligere merket Kavall.

– Fra Mathems side støtter vi Kavaleriet og Erel i dette. Mathem Express blir virkelig overlatt i trygge hender, og jeg ønsker dem lykke til med å fortsette virksomheten, om enn under et annet merke. Erel har vært en sentral aktør i utviklingen av Mathem Express, og jeg håper han vil lykkes med denne satsingen, sier Lagercrantz. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også