Landbruksministeren legger til rette for merimport av egg

Importtollen skal fortsatt være på null. Dermed vil industrien kunne handle mer egg fra utlandet, som igjen kan føre til mer egg i norske dagligvarebutikker.
GRANSKER: Landbruksminister Geir Pollestad vil sjekke Nortura i forbindelse med mangelen på egg i Norge. | Foto: NTB scanpix
GRANSKER: Landbruksminister Geir Pollestad vil sjekke Nortura i forbindelse med mangelen på egg i Norge. | Foto: NTB scanpix

Siden i fjor har det vært mindre egg i hyllene i matbutikkene. Nortura er ansvarlig for at produksjonen i Norge tilfredsstiller etterspørselen, men forholdet mellom produksjon, privatkonsum og industrien har ikke hengt sammen.

Nortura har søkt om å få importere mer av både hele egg og heleggmasser fra utlandet, til lavere toll. Nå har landbruksminister Geir Pollestad sagt ja til nullimport på skallegg, skriver avisa Aftenposten.

Pollestad skal samtidig granske Nortura for hvorvidt selskapet har solgt egg til industrien.

– Regelverket er veldig enkelt. Ved knapphet av egg, skal forbrukerne prioriteres. Det er jeg ikke helt overbevist om at Nortura har gjort. Og det vil jeg til bunns i, sier Pollestad til Aftenposten.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også