Oda økte inntektene, men endte med røde tall

Netthandelsselskapet på dagligvare, Oda, endte på 3,1 milliard i inntekter, men tapte penger også i fjor.
TAP: Oda økte omsetningen i 2023, men endte likevel tresifret millioner i minus. | Foto: Oda
TAP: Oda økte omsetningen i 2023, men endte likevel tresifret millioner i minus. | Foto: Oda

2023 ble et utfordrende år for Oda, til tross for økte inntekter. Dagligvareselskapet, som utelukkende opererer med netthandel, omsatte for 3,1 milliarder kroner, opp fra 2,7 milliarder. Årsresultatet endte på – 200 millioner kroner, opplyser norgessjef i Oda, Kristin Thornes Woldsdal til E24.

Oda hadde store utfordringer med kapasiteten, blant annet som følge av sjåførmodellen, som var ansatt i egne selskaper, noe som er endret betydelig i senere tid.

Med blant annet milliardtap siden oppstarten og resultatet i fjor, endte toppsjef og gründer i Oda med å måtte gå etter ti år, noe HandelsWatch tidligere har omtalt. Chris Poad, tidligere sjef for Tescos netthandel og flere sentrale lederroller i Amazon, blir ny konsernsjef og overtar etter Karl Munthe-Kaas.

HandelsWatch var i kontakt med Poad iforbindelse med lederskiftet, og spurte ham blant annet om hvilke muligheter han ser for seg for Oda framover og hvilke mål han vil sette. 

– Jeg ønsker ikke å uttale meg ytterligere om dette før jeg faktisk har begynt i min nye rolle, sa Poad til HandelsWatch da.

Ifølge E24 kan det ta tid før han er på plass.

Meld deg på HandelsWatch nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også