Oda-sjefen går av etter 10 år – henter global netthandelsleder som ny konsernsjef

På initiativ fra styret går gründer Karl Munthe-Kaas av som konsernsjef i Oda Group. Chris Poad, tidligere sjef for Tescos netthandel og flere sentrale lederroller i Amazon, blir ny konsernsjef.
GÅR AV: Oda-sjef og gründer Karl Munthe-Kaas. | Foto: Øystein Engh / HandelsWatch
GÅR AV: Oda-sjef og gründer Karl Munthe-Kaas. | Foto: Øystein Engh / HandelsWatch

– Jeg er stolt over å ha startet Oda og utviklet selskapet fra ett hentepunkt på Fornebu gjennom en ekstrem vekst i Norge og internasjonal ekspansjon, til at vi nå er på god vei til å bli en nordisk markedsleder. Styret tok initiativ til å gjøre denne endringen nå, og jeg respekterer styrets beslutning og ønsker Chris lykke til. Han får gleden av å jobbe med en fantastisk gjeng, og jeg er sikker på at vi vil lykkes.

Det uttaler Karl Munthe-Kaas, etter at det torsdag ble det kjent at gründeren går av etter 10 år som Oda-sjef. Han går samtidig inn som styremedlem i selskapet.

I samme pressemelding skriver selskapet at Munthe-Kaas har evnet å snu skuta, etter to krevende år som følge av inflasjon og finansiell krise. Oda er nå lønnsom i Norge og er på god vei til å bli lønnsom i Sverige etter en vellykket sammenslåing med Mathem, som er Sveriges ledende matbutikk på nett.

– Imponert over Oda

HandelsWatch har vært i kontakt med Chris Poad, som overtar som ny konsernsjef, og blant annet spurt ham om hvilke muligheter han ser for seg for Oda framover og hvilke mål han vil sette. Poad henviser til uttalelsen i pressemeldingen, og legger til;

– Jeg ønsker ikke å uttale meg ytterligere om dette før jeg faktisk har begynt i min nye rolle, sier Poad til HandelsWatch.

Dette sier Poad i meldingen om sin nye jobb:

– Jeg har fulgt med på Odas utvikling og er imponert over hvor godt Oda har lykkes. Oda har en verdensledende plattform å bygge videre på, kunder som elsker å få rimelige dagligvarer levert til døren, og et svært dyktig team, som har utviklet verdens mest effektive matbutikk på nett. Dette er et fantastisk utgangspunkt, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og gi enda flere kunder mulighet til å få rimelige varer levert på døra i Norden, uttaler Chris Poad, ny konsernsjef i Oda.

Poad har ledet teknologiselskaper i over 20 år, blant annet en av verdens største supermarkedkjeder på nett hos Tesco, som i 2021 omsatte for 80 milliarder kroner. Han har også over ti års bakgrunn fra Amazon i Europa og USA og ledet nylig den europeiske retailvirksomheten til Google Cloud. 

– Vil være en god konsernsjef

Samtidig opplyses det at Jesper Højer, tidligere konsernsjef for Lidl International, er ny styreleder. Han overtar etter Birger Magnus.

– Oda er et fantastisk selskap, og jeg er imponert over hva Karl og teamet har oppnådd. Jeg er overbevist om at Oda kommer til å være i gode hender, når Chris Poad, som er en av Europas beste på netthandel og dagligvare, skal lede Oda Group fremover, uttaler den nye styrelederen.

Styret og Munthe-Kaas mener at Poad, som har lang og relevant erfaring, vil være en god konsernsjef for Oda fremover.

Til HandelsWatch opplyser Birger Magnus at skifte av styreleder ble avgjort for mer enn et år siden, og at det av forskjellige årsaker har tatt tid å gjennomføre.

HandelsWatch har rettet et henvendelse til Munthe-Kaas, men han har foreløpig ikke respondert.

Meld deg på HandelsWatch nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også