Oda vil hente 1 milliard

Matleveringsselskapet Oda ønsker å hente ut én milliard svenske kroner gjennom en emisjon, opplyser Oda-sjef Chris Poad.
Foto: Ole Berg Rusten / NTB scanpix
Foto: Ole Berg Rusten / NTB scanpix
NTB og Gøril Huse

Matleveringsselskapet skulle vært fullfinansiert for halvannet år siden. Tirsdag ble det også kjent at Oda dropper sin internasjonale satsing, og at 150 ansatte må slutte som følge av endringen. Nedbemanningen skjer i Oda Group Service.

Oda vil den nærmeste tiden kun fokusere på det norske og det svenske markedet.

Det viser dokumentasjon som E24 har fått tilgang til.

Nå ønsker selskapet å hente ut en milliard svenske kroner for å kunne «øke effektiviteten» og finansiere veien mot lønnsomhet.

– Én milliard er det vi trenger for å oppnå positiv kontantstrøm, sier Chris Poad til avisen.

Jakter lønnsomhet

Oda har et uttalt mål om å nå lønnsomhet i både det norske og svenske markedet i løpet av 2025. 

På oppsigelsen sparer selskapet 200 millioner kroner, noe som tilsvarer underskuddet for matleveringsselskapet i 2023. Nå er de altså avhengig av ytterligere kapital for å kunne komme i posisjon til å satser videre. 

Også ansatte i svenske Mathem, som Oda slo seg sammen med i fjor, er berørt. Mathem-sjefen er blant dem som forlater selskapet.

– Det som skjer nå i selskapet er helt riktig, å bygge et sterkt lederteam og en organisasjon som fokuserer på Sverige og Norge for å nå lønnsomhet neste år. Det har vært målsetningen vår lenge, sier Johan Lagercrantz, tidligere administrerende direktør i Mathem, og til nå landssjef for Oda i Sverige, til HandelsWatch.

Oppsigelsene vil bli iverksatt i henhold til Arbeidsmiljøloven, opplyste kommunikasjonsdirektør Liselotte Lunde til HandelsWatch tirsdag, og ansatte som står uten stilling etter prosessen vil få tilbud om sluttavtale.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også