Oda utsetter internasjonal satsing og sier opp 150 ansatte

Matleveringsselskapet Oda kutter 150 ansatte. Nedbemanningen betyr konsekvenser for selskapets internasjonale satsing.
Foto: Oda
Foto: Oda

– Oda har mål om å nå lønnsomhet i både det norske og svenske markedet i løpet av 2025. Fremover ønsker selskapet å styrke fokus på det norske og svenske markedet og utsetter derfor videre internasjonal ekspansjon. I den forbindelse har selskapet varslet på et allmøte i dag at 150 ansatte vil bli nedbemannet i Oda Group Service, og at den svenske, norske og globale lederguppen vil bli slått sammen.

Det skriver selskapet selv i en pressemelding. Det var E24 som omtalte saken først.

Den nye organisasjonen skal ledes av den ferske Oda-sjefen, Chris Poad.

– Dette er en følelsesladet dag. Det er leit å måtte ta farvel med dyktige kollegaer som har lagt ned en enorm innsats for Oda og våre kunder, og jeg vil benytte anledningen til å takke for det arbeidet de har gjort og ønske dem all lykke til videre. Samtidig mener jeg at de grepene vi nå tar er nødvendige og viktige for å sikre at Oda blir lønnsomt og at enda flere kunder kan få lave priser levert på døra, heter det i en uttalelse fra Poad.

Oda gjør også store endringer i ledelsen. Den nye strategien betyr at selskapet vil gjennomføre en organisasjonsendring som innebærer at de juridiske enhetene Mathem, Oda Norway og Oda Group Services fortsatt vil bestå, men organisasjonen vil bli samlet under en ny, felles ledergruppe. 

Internasjonal ekspansjon på vent

I 2023 slo Oda seg sammen med sin svenske motpart, Mathem, noe HandelsWatch har omtalt ved flere anledninger.

Tirsdag skriver selskapet at omleggingen til Odas kunde - og logistikkplattform i Sverige er i full gang.

Denne skal bidra til å øke effektiviteten på lageret og i distribusjonen til Mathem. I Norge har Oda ansatt over 400 sjåfører i løpet av det siste året for å kunne fange den økende etterspørselen. Fremover skal det kommersielle håndverket i begge markeder styrkes for å sikre raskere lønnsomhet.

Oda har en uttalt visjon om å bli nordisk markedsleder innen dagligvarer på nett, men nå setter altså selskapet videre internasjonal ekspansjon på vent. Av den grunn vil 150 ansatte i Oda Group Services bli nedbemannet, ifølge selskapet.

HandelsWatch har tatt kontakt med Oda på epost og telefon, men selskapet har foreløpig ikke kommentert saken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også