Rusta gjør som Rema 1000 – begynner med utslippsfri varetransport

Rusta melder at de har tatt fram en elektrisk lastebil for utslippsfri varetransport til varehus. Det svenske selskapet gjør dermed det samme som Rema 1000 kunngjorde i begynnelsen av november.
UTSLIPPSFRI: Rusta begynner med utslippsfri varetransport. | Foto: Rusta
UTSLIPPSFRI: Rusta begynner med utslippsfri varetransport. | Foto: Rusta

Rustas langsiktige visjon er å være bransjens mest bærekraftige aktør. Innen 2045 skal det svenske selskapet være klimanøytrale i hele verdikjeden, heter det i en pressemelding.

Den elektriske lastebilen muliggjør utslippsfri varetransport mellom sentrallageret og varehusene i Stockholm og Mälardalen er en viktig del milepæl i det arbeidet, opplyser Rusta.

– Vår nye elektriske lastebil er en av de første i sitt slag i Sverige, og vi i Rusta er stolte av å redusere vår klimapåvirkning med teknologi i verdensklasse. Det er også et viktig skritt i arbeidet med å oppnå vår bærekraftsvisjon, sier Göran Westerberg, administrerende direktør i Rusta.

Det samme gjorde også Rema 1000 i begynnelsen av november, da de åpnet sin første lader til tungtransport på Vinterbro i Oslo, som et ledd i å legge om all sin varetransport til nullutslippsløsninger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også