Ingen pågrepet i drapssaken på Boots Apotek

Den ansatte ved Boots Apotek i Arendal som døde tirsdag, var svensk. Etter to døgn er fortsatt ingen pågrepet i drapssaken.
DØDE: Kvinnen døde inne på Boots Apotek i Arendal, som var hennes arbeidsplass. Politiet etterforsker saken som drap. | Foto: Tor Erik Schröder / NTB scanpix
DØDE: Kvinnen døde inne på Boots Apotek i Arendal, som var hennes arbeidsplass. Politiet etterforsker saken som drap. | Foto: Tor Erik Schröder / NTB scanpix
NTB og Gøril Huse

Det var ved 9.30-tiden tirsdag morgen at politi og ambulanse rykket ut til Boots Apotek i Arendal sentrum etter melding om en skadd kvinne, som kort tid senere døde. Kvinnen var ansatt på apoteket. Politiet etterforsker saken som drap.

Pårørende er informert om at politiet går ut med opplysningene om den avdøde, ifølge politiet.

Kvinnen var svensk statsborger, men bodde i en kommune øst i Agder. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen ble drept.

Kvinnen jobbet på apoteket.

Det er med stor sorg at Boots Apotek må meddele at en av våre ansatte har omkommet under hendelsen på Boots Apotek i Arendal, tirsdag, skrev apotekkjeden i en pressemelding onsdag, noe HandelsWatch omtalte.

– Kan svekke bevis

Politiet vil ikke si noe om hva slags skader kvinnen var påført av hensyn til etterforskningen, men ifølge det Agderposten kjenner til, ble kvinnen knivdrept.

Politiet er svært tilbakeholdne med informasjon i saken.

– Å gå ut med detaljer nå vil være direkte skadelig for etterforskningen, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt til NTB.

– Vi har innhentet mye etterforskningsmateriale som vi skal gjennomgå. Vi har snakket med vitner, innhentet videomateriale og gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet, sier hun.

Politiet etterforsker fortsatt saken med full styrke. Bruvoll bekrefter at ingen er mistenkt i saken på nåværende tidspunkt. Hun framholder at politiet ikke kan utelukke at kvinnen var et tilfeldig offer.

– Den teorien er verken styrket eller svekket, sier politiadvokaten.

Politifolk i gatene

Agder politidistrikt har hevet beredskapen som følge av at de ikke vet hvem gjerningspersonen er. Politiet har styrket sin tilstedeværelse i Arendal etter drapet og er bevæpnet. Torsdag morgen holdt de vakt da barna i sørlandsbyen gikk til skolen.

– Vi har begrenset grunnlag for å vurdere faren for publikum, men etterforskningen pågår for fullt, sier stabssjef Vidar Arnesen i Agder-politiet til NTB torsdag formiddag.

– Vi ber befolkningen om å følge med og ha lav terskel for å ta kontakt med politiet. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon, tilføyer han overfor Agderposten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også