Mann pågrepet for drap på kvinnelig apotekansatt i Arendal

En mann er pågrepet og siktet for drapet på en kvinnelig apotekansatt i Arendal tirsdag. Han er foreløpig ikke avhørt.
Politiadvokat Vanja Bruvoll og fungerende stabssjef Tore Solberg i politiet i Agder holder pressekonferanse i forbindelse med drapsetterforskningen i Arendal torsdag kveld. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Politiadvokat Vanja Bruvoll og fungerende stabssjef Tore Solberg i politiet i Agder holder pressekonferanse i forbindelse med drapsetterforskningen i Arendal torsdag kveld. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
NTB

På en pressekonferanse torsdag kveld opplyste politiet at mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag som et resultat av etterforskningen.

– Mannen er ikke avhørt ennå, men har fått oppnevnt forsvarer. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i løpet av fredag, sier politiadvokat Vanja Bruvoll.

– At en person siktet, er fordi vi vurderer at det en sannsynlighetsovervekt for at han har begått drapet. Videre etterforskning vil avklare om mistanken styrkes eller svekkes, sier Bruvoll.

Etterforskningen til nå tilsier at han ikke har noen relasjon til den avdøde kvinnen.

Av hensyn til etterforskningen og personvernhensyn vil ikke politiet gå ut med nærmere informasjon rundt pågripelsen av mannen.

Mannens forsvarer er advokat Joakim Boye i advokatfirmaet Haakstad & Co, opplyser politiet.

Fortsatt økt beredskap

Fungerende stabssjef Tore Solberg opplyser at politiet i Agder inntil videre vil fortsette med økt beredskap og bevæpnet politi i Agder og sentrum av Arendal.

– Vi opprettholder trygghetsskapende patruljering i bybildet og er til stede med både uniformert og sivilt politi, opplyser han, og la til at politiet har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon for befolkningen i Agder og Arendal.

Politiet utelukker ikke at det kan være en annen gjerningsperson og politiet fortsetter derfor å etterforske saken bredt.

Svensk statsborger

Det var ved 9.30-tiden tirsdag morgen at politi og ambulanse rykket ut til Boots Apotek i Arendal sentrum etter melding om en skadd kvinne, som kort tid senere døde. Kvinnen, en svensk statsborger bosatt i fylket, var ansatt på apoteket.

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen ble drept, og ifølge Agderposten ble kvinnen knivdrept, noe politiet foreløpig ikke ønsker å bekrefte av hensyn til etterforskningen.

– De pårørende er fortsatt sterkt preget av hendelsen og ønsker ikke at navn og bilde på den avdøde offentliggjøres. Det har politiet respekt for og vil derfor ikke offentliggjøre dette, sier Bruvoll.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Photo: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også