H&Ms konsernsjef går av

Hennes & Mauritz AB bytter ut Helena Helmersson som konsernsjef med Daniel Ervér.
FORLATER: Helena Helmersson har bestemt seg for å forlate rollen som administrerende direktør i H&M. | Foto: H&M
FORLATER: Helena Helmersson har bestemt seg for å forlate rollen som administrerende direktør i H&M. | Foto: H&M

Daniel Ervér kommer fra stillingen som varemerkeansvarlig i H&M, og blir ny adminstrerende direktør i det svenskeide milliardkonsernet, som hadde et godt resultat i 2023.

– Jeg er både beæret og veldig glad over ledelsen tillit, og motivert og ydmyk for oppgaven. Til sammen med alle engasjerte kolleger skal vi fortsette å skape uslåelige verdier for våre kunder og langsiktig vekst. Vårt fokus er som alltid å tilby våre kunder den beste kombinasjonen av mote, kvalitet, pris og holdbarhet, i et inspirerende og attraktivt shoppingmiljø, sier konsernsjef Daniel Ervér om sin nye rolle.

Nåværende konsernsjef Helena Helmersson har bestemt seg for å forlate rollen som toppsjef og H&M-gruppen, går det fram av en børsmelding fra Hennes & Mauritz AB.

26 år

Helena Helmersson har jobbet 26 år innen H&M-gruppen, hvorav de siste fire årene som konsernsjef.

– Jeg har tilbrakt stort sett hele mitt yrkesliv i H&M-gruppen og er veldig takknemlig for å hatt muligheten til å jobbe innen alle deler av virksomheten, i ulike land og i ulike roller. Det er med blandede følelser som jeg har gitt beskjed til ledelsen om å forlate rollen som toppsjef. Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til de siste årene sammen, sier Helmersson i en uttalelse, og viser til de krevende tidene.

– Det har tidvis vært en krevende tid for meg personlig, og jeg kjenner det nå er på tide å forlate rollen som konsernsjef, som selvsagt ikke har vært noen enkel beslutning, sier hun.

Helmersson sier hun fortsatt har stor tro på selskapet, med et sterkt varemerke, en unik foretakskultur og høye ambisjoner innen bærekraft. Hun legger til at hun vil sikre en god overgang og tenke ut hva hun skal gjøre videre.

– Vi i ledelsen vil rette en stor takk til Helena for hennes verdifulle innsats under en veldig intensiv periode. Helena, som er en leder som har blitt satt pris på, har på en effektiv og handlekraftig måte navigert H&M-gruppen gjennom en periode som for en stor del har vært preget av pandemi og geopolitiske og markroøkonomiske utfordringer, sier Karl-Johan Persson, styreleder i H&M-gruppen.

Operativt ansvarlig

42 år gamle Daniel Ervér har jobbet i selskapet i 18 år i ulike roller og i flere deler av virksomheten. Den siste tiden har han vært ansvarlig for H&Ms varemerke innenfor H&M-gruppen.

Ervér kommer fortrinnsvis til å ha et operativt ansvar for H&M, som innebærer at H&M-gruppen ikke kommer til å utnevne noen etterfølger etter ham.

Persson sier at selskapet i perioden under ledelse av Helmersson suksessivt har tatt tydelige steg mot sine langsiktige mål.

– H&M-gruppen står sterk med en positiv lønnsomhetsutvikling og gode forutsetninger for å gjøre ytterligere forbedringer i 2024. Nå som Helena har valgt å forlate rollen som konsernsjef, er vi i glade over å kunne utpeke Daniel som konsernsjef for hele H&M-gruppen. Daniel er en kompetent, erfaren og respektert ledere som har de egenskaper som er nødvendig for å fortsette å utvikle H&M-gruppen, sier Persson i børsmeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også