Lindex over milliarden – høyeste resultatet noensinne

Lindex rapporterer nye rekordresultater for hele året 2023. Selskapets driftsresultat for 2023 utgjorde 1 030 millioner svenske kroner, en økning på 7,2 prosent sammenlignet med året før.
MILLIARDEN: Susanne Ehnbåge., administrerende direktør i Lindex, er fornøyd med 2023. | Foto: Lindex
MILLIARDEN: Susanne Ehnbåge., administrerende direktør i Lindex, er fornøyd med 2023. | Foto: Lindex

Det opplyser kleskjeden i sin kvartalsrapport fredag.

– I dag presenterer vi, for tredje år på rad, både ny salgsrekord og vårt høyeste resultat noensinne. Under utfordrende markedsforhold har vi oppnådd en fantastisk utvikling, hvor vi har klart å vokse både bærekraftig og lønnsomt med sterk vekst i både våre fysiske butikker og digitale kanaler, sier administrerende direktør Susanne Ehnbåge.

Lindex driftsresultat for 2023 utgjorde 1 030 millioner svenske kroner, en økning på 7,2 prosent sammenlignet med året før. Lindex justerte driftsresultat for 2023 utgjorde 1 036 millioner svenske kroner, en økning på 8,1 prosent sammenlignet med året før.

Bedre salgsvekst

Driftsresultatet for fjerde kvartal utgjorde 249 millioner svenske kroner, sammenlignet med 248 millioner svenske kroner fra året før. Det justerte driftsresultatet for kvartalet utgjorde 256 millioner svenske kroner, sammenlignet med 251 millioner svenske kroner fra året før.

Videre opplyser Lindex at salgsinntektene i 2023 utgjorde 7 249 milliarder svenske kroner, en økning på 2,7 prosent i lokal valuta og 3,4 prosent i svenske kroner. Moteselskapet viser en bedre salgsvekst enn den gjennomsnittlig markedsveksten i 2023 for alle de nordiske salgslandene, heter det også i rapporten.

Klar plan

Salgsveksten i de fysiske butikkene økte med 2,2 prosent i 2023, og 3,2 prosent i fjerde kvartal. De digitale salgsinntektene økte med 5,3 prosent i 2023, og den digitale andelen utgjorde 19,0 prosent av de totale salgsinntektene.

– Vi har en klar plan fremover med fokus på å akselerere veksten vår i både nåværende og nye markeder, samt fortsette å vokse i de eksisterende kanalene våre og ved å utforske nye måter å drive forretninger på, sier Ehnbåge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også