Kan vente seg dyrere fraktpriser

Prisen på conteinefrakt er ventet å fortsette å øke, noe som kan gi økte kostnader for handelsbransjen.
RUTEENDRING: Conteinerskip går nye ruter etter angrep i Rødehavet, som igjen påvirker fraktprisen. | Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB
RUTEENDRING: Conteinerskip går nye ruter etter angrep i Rødehavet, som igjen påvirker fraktprisen. | Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB

Svært mye av varene til butikker i Norge går med skip. Prisen på conteinerfrakt har steget de siste ukene, og den fortsetter å stige, skriver avisen E24.

Ifølge følge analysebyrået Drewrys «World Container Index» var prisen for frakt av en 40 fots konteiner torsdag på 5.117 dollar, opp 7 prosent fra uken før, skriver avisen.

Mye av bakgrunnen for den stadige veksten i fraktpriser, skyldes situasjonen i Rødehavet. Alle de store rederiene har lagt om sine seilingsruter, etter at skipene ble angrepet av houitier i kjølvannet av den eskalerte konflikten mellom Israel og palestinere. 

Det betyr lenger frakttid, forsinkelser og økte kostnader, noe HandelsWatch tidligere har omtalt. Selskaper som Ikea og Elkjøp meldte om forsinkelser på opptil 14 dager som følge av situasjonen i Rødehavet.

Kleskjeden Lindex er et av selskapene som eksplisitt begrunner sitt årsresultat med høyere fraktpriser.

Også Power-sjefen sa at kundene kunne forvente at varene ville øke i pris som følge av økte kraftpriser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også