Høyer i strid med britisk investeringsselskap – kreves for 10 millioner kroner

Mandag må klesgründer Ørnulf Høyer svare for seg i retten. Årsaken er en samarbeidskollaps med et britisk selskap.
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB

Det skriver Finansavisen.

Høsten 2020 investerte Nordic Kolektive Investment (NKI) 10 millioner kroner i Høyers nettbutikk. Planen var at det skulle komme ytterligere 30 millioner kroner fra det britiske selskapet, penger som aldri dukket opp.

Et halvt år senere skal Høyer ha overført alle aktiva, inkludert immaterielle rettigheter, til et selskap som kontrolleres fullt ut av Høyer personlig. Sommeren 2021 ble det åpnet konkurs i Høyer Norge, på et tidspunkt samarbeidet mellom de to partene skal ha surnet fullstendig.

Ørnulf Høyer hadde tidligere gått rettens vei og krevd at NKI ble utløst som aksjonær. Våren 2021 besluttet Oslo tingrett at NKI ikke kunne utøve sine aksjonærrettigheter frem til en endelig dom forelå. Retten var i tillegg enig med Høyer i at NKI hadde misligholdt forpliktelsen om å stille varekreditt på 30 millioner kroner.

NKI svarte med å gå til erstatningssøksmål mot Høyer. Kravet er på 10 millioner kroner, og det er denne striden Oslo tingrett skal ta stilling til i neste uke.

Overfor Finansavisen beskriver Høyer anklagene som «helt grunnløse».

– Vi er både overrasket og svært opprørte over at dette har blitt en sak som kjøres for retten. Men det er nå en gang slik at alle har lov til å sende inn en stevning om hva som helst hvis man ønsker, uavhengig av hvor mye substans det er i stevningen, skriver han i en e-post til avisen.

HandelsWatch har tidligere omtalt tvisten, samt konkursene som har haglet i motekjeden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Foto: Berit Roald

Forbrukertillit holdt seg stabil i juni

Les også